Volg mij op je Email

vrijdag 23 februari 2018

Vogelbuurt huiskamer

Een aantal jaar geleden is onze hele vogelbuurt op de schop gegaan om de riolering te vervangen, toen ben ik in de werkgroep gegaan om mee te denken over hoe het er daarna boven de grond uit zou gaan zien. Later ben ik me ook bezig gaan houden met de inrichting van de speeltuintjes. En uit beide werkgroepen is toen ook een groepje ontstaan, wat graag een buurtcentrum wilde opzetten. Daar zijn we nu met 7 mensen sinds november mee bezig. 
We huren nu een tijdelijk pand waar we de 'huiskamer' ingericht hebben en activiteiten organiseren, het is een voormalig discotheek en kroeg. 
We doen alles met gekregen materiaal en zoveel mogelijk gratis. Dat vind ik wel een sport.
Zo halen we de ouderen die soms eenzaam zijn naar binnen om te sjoelen, koffie te drinken, te kletsen en om te praten over vroeger, kinderen komen spelen, we houden activiteiten voor alle buurtbewonders samen, we zijn creatief, we gaan aan de gang met jongeren en ik droom er van om een keer de disco voor een avond nieuw leven in te blazen wanneer het pand gesloopt wordt. Daarna gaan we op zoek naar 'een nieuw nest voor de vogelbuurt'.
(Een prachtige uitspraak die de jongerenwerker in onze gemeente bedacht.)


Klik op bovenstaande foto en je ziet een mooie sfeerimpressie van wat we willen voor de buurt.

Met de kinderen knutselen we met gebruikte materialen, doen we spelletjes, ouwehoeren we op muziek en doen we lekker gek. Alles kan en alles mag, ook verven op de muur!


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zal je als oudje maar overkomen dat je zo verwend wordt door je buurtgenoten.Groetjes,Pumpie.

Pippa's Hus zei

Wat een heerlijk initiatief! XX Esther

blauwruitje zei

wat een toffe plek en wat een mooi initiatief.