Volg mij op je Email

zondag 16 juli 2017

Wie wil er een haan?

Onze twee kuikens schijnen beide hanen te zijn....

En we hebben al een haan...

 De rechter is een kruising tussen onze grote haan en deze wyandotte kriel, de linker is een kruising tussen onze grote haan en een bruine hen.
Drie hanen gaat niet lukken, dat wordt waarschijnlijk een akelige toestand, dus deed ik op vele plaatsen een oproep. Wie weet belanden ze dan niet in de pan.
Maar ik kreeg mijn twijfels over het witte kuiken. Dus gingen de grote kleine en ik gisteravond met een mandje met de kip er in, rondfietsen door het dorp. We gingen eerst naar iemand die ik ken om te vragen of hij misschien wist of het een hen of haan was. Maar niemand thuis, toen naar de volgende, niemand thuis. En daarna gingen we gewoon kijken of we ergens een kippenhok in de tuin zagen. Bij het roze huis was het raak, de mevrouw beweerde stellig dat het een hen was. Ze zei dat we naar de staartveren moesten kijken, bij een haan gaan ze omlaag hangen en bij een hen juist omhoog. We waren er nu bijna zeker van dat het een HEN was! Hoera! Maar man had iemand geregeld die de hanen op zou halen diezelfde avond...
Gelukkig kon hij echt kijken wat het definitief was! En YES het was een hennetje en dus mag ze blijven! De haan nam hij wel mee, maar die mag gelukkig op de boerderij blijven en daar kuikentjes maken. Het was fijn om dat aan de kinderen te kunnen vertellen.

1 opmerking:

blauwruitje zei

oeps het is iedere keer spannend wat het zal zijn. Blij dat er in ieder geval 1 hennetje bij zit. Veel succes met je toom kippen :).