Volg mij op je Email

dinsdag 11 juli 2017

Ouwe zooi of toch niet?

Vandaag vonden we toen we naar huis liepen een bijzondere zak tussen alle zakken op straat met plastic afval. De grote kleine en ik zagen het bijna tegelijk, er leek wel playmobil in te zitten... En ja hoor toen we een stukje zagen uitsteken wisten we het zeker, we namen de zak mee naar huis en ontdekten een piratenschip en een kasteel met diverse zwaarden, bijlen, een blijde, een poppetje en allerlei bijbehorende items!!! Wat een vondst!


Dit is niet de eerste keer dat ik iets vind ik een ´prullenbak´. Misschien herinner je nog de bloemen van deze blogpost http://degroenefazant.blogspot.nl/2017/06/vuilnisbakkensnuffelaar.html
Maar ook heb ik al een keer een doos vol barbies met kleertjes gevonden en een tas vol poppen met spulletjes en ook een glazen vaas. Ook toen de school naast ons huis ging fuseren en toch nog bergen leuks stiekem in een container achter de struiken weggooide. Gelukkig zag ik het en sleepte bergen leuks uit de bak, poppenkastpoppen, stickers, schriften, twee kasten, een boekenrekje en nog meer bruikbaars, waarvan ik teveel had bracht ik naar de kringloop of deelde ik uit aan bso en peuterspeelzaal, de rest hebben we nu nog plezier van.
Ook vraag ik weleens aan de meneer van de oud ijzerbak, mag ik dat oude hek, die zinken emmer (of wat dan ook) uit jouw bak?
Ik heb schik in dit soort vondsten en het verbaasd me ook dat mensen dat niet naar een kringloop brengen. Waar ik dat dan misschien gevonden had en dat het dan tweede- of zelfs vijfdehands is. Ik hou daarvan. Rommelmarkten, vlooienmarkten, loppis etc.

Ook koop ik vrijwel nooit kleren voor de kinderen, en als dat al zo is dan is het op een kledingbeurs. Maar meestal krijg en ruil ik ze. Krijg de kleertjes is een geweldig initiatief. Je neemt kleren mee die je kwijt wil en neemt een zelf uitgekozen tas vol weer mee uit de bakken die op maat gesorteerd zijn. De gevonden kleding die de school voor de zomer wegdoet kan ik ook opvragen en weer bij krijg de kleertjes ruilen en natuurlijk eerst zelf kijken wat er voor leuks tussen zit!
Met andere moeders gaan de kleertjes ook van de een naar de ander: Mijn dochter is jonger dan die van jou, haar dochter is jonger dan die van mij, wil je kleertjes?


Recyclen, upcyclen, we knutselen met geinige frutsels die we overal en nergens tegen komen en maken van dingen die niet zo geweldig zijn weer iets toffers.

Soms vinden we iets gratis af te halen op een weggeefhoek, laatst nog een bankje en een campingkachel.

Ook help ik weleens mee met zolderopruimingen en tref daar weleens iets van mijn gading wat weggaat.

Graag kijk ik bij een op straat staande minibieb of in de zwerfboekenboom en neem dan weer leuke boeken mee en zet de boeken die wij uit hebben daar weer in voor een ander. Of we doen met vriendinnen een boekenavond voor inspiratie, dan neemt iedereen leuke boeken mee en lenen we die van elkaar of copieren we.

Het lijkt me leuk om een ruilwinkel starten, ik herinner me er een in de bloemenbuurt vroeger, dat was een mooi oud schuurtje waar mensen spullen konden achter laten die dan weer geruild werden voor iets wat er al stond.

Met wat vriendinnen heb ik de what's app groep: Ik heb dit wil jij dat?  gestart. Maar het kan ook zijn: Ik zoek dit, heb jij dat? We delen schoentjes uit of tijdschriften en eigenlijk alles waarvan je denkt dat een ander er iets aan kan hebben.

Mijn man regelt dit soort dingen: 'Mijn auto is kapot, wil jij die maken? Dan spuit ik jouw motor.'

Burenruil, 'Wij hebben nu zwarte rolgordijnen, willen jullie de oude witte?'
 'Alsjeblieft de kinderen spelen hier niet meer mee, misschien leuk voor jouw kinderen.'
'Alsjeblieft eitjes van onze kippen, dan krijg jij koekjes die ik met jouw eitjes gebakken heb.'
'Wil jij ook wat maggiblaadjes van mijn plant?'
'In onze tuin staat een appelboom, de buurman heeft een kersenboom, een huis verder hebben ze pruimen en weer een verder walnoten. Als jij een fruitboom poot neem je dan bv een peer?  Die hebben we nog niet in de straat.'

Dat zijn fijne dingen!

3 opmerkingen:

Pippa's Hus zei

Vroeger vond ik ook veel bij de weg....Maar helaas is dat hier nu niet meer zo. Ik snap ook werkelijk niet waarom mensen hun spullen niet naar de kringloop brengen! XX Esther

lien zei

Wat een vondst!! Ik houd ook van initiatieven als mini biebs en ruilwinkels. Die whats app groep vind ik ook een erg leuk idee!

blauwruitje zei

Wat een prachtige vondsten en initiatieven. Die app groep vind ik ook een goed idee.