Volg mij op je Email

zaterdag 24 juni 2017

Kleuren bij de Groene Fazant

Groen, daar begint het mee, ik ben het liefst omgeven door natuurlijk groen. Dat geeft rust, dat vind ik fijn. Als na de zomer alle weer begint te groeien in zo'n frisse groene kleur, dan is dat fijn.


Rood, daar heb ik de laatste tijd ook oog voor. Vroeger had mijn vader een rode Ford Escort, dat vond ik een prachtige auto en ik hielp dan ook graag mee om de auto te wassen of te poetsen. Dan glom hij zo prachtig. En toen de opa van man mij meenam naar zijn trots onder dekens gehuld, zag ik voor het eerst zijn Massey Ferguson trekker. Ook zo mooi rood. Ik vond hem gelijk mooi en nu kunnen we er elke dag van genieten. En zoek ik er hier en daar wat rode gezellige spulletjes bij.


Paars, De kleur waar ik al vanaf mijn dertiende helemaal gek van ben. Ik kocht alles in het paars, kafte mijn boeken met paars papier, kocht paarse bloemen, had mijn hele balkon vroeger volstaan met paarse bloempotten, verfde kleding en beddegoed paars, verfde mijn haar paars, had een paarse lievelingstrui en droeg altijd een paarse arafatsjaal. Ik had een ring met een amethist, droomde over later een twee meter hoge amethist te kopen en er kon (toen ook al) niks paars blijven staan op een rommelmarkt. Enz. Nog steeds vind ik dit een fijne kleur, maar langzaamaan begint het toch te verschuiven.


Zwart, de kleur van mijn kleding, bijna al mijn kleding. Ik vind het een duidelijke rustige kleur. Ook in huis hebben we veel zwart.


Oranje, De kleur die ik op de basisschool al spaarde omdat niemand dat mooi vond. Ik genoot van mijn oranje gordijnen vroeger, daar scheen de zon zo prachtig doorheen. En mijn voorliefde voor retro jaren zeventig dingen zorgt ook voor veel oranje om me heen. de bank bij de tafel, de lp-dozen verzameling en de blikkenverzameling bevatten veel oranje. ook in de tuin staan veel oranje oude pannen. Dat vind ik altijd zo mooi als het pompoenentijd is.


Blauw, ik hou niet van jou.

Wit, vind ik zo netjes. Maar soms ook prachtig.

Roze, onze mini heeft ons geleerd er aan te wennen en er dan toch ook best van te houden.

Geel, doet me denken aan een vriendin,zij houd er erg van en het staat haar mooi.


En als je een meisje ziet met een strepenlegging met 5 kleuren, 6 verschillende kleuren elastiekjes in het haar en het liefst daarbij ook een strepentrui met heel veel kleuren, dan zie je mijn regenboogkind, de grote kleine, zo huppelt zij het liefst alle dagen rond.
1 opmerking:

blauwruitje zei

Ha wat grappig. Mijn favoriete kleuren zien er heel anders uit. Mijn voorkeur gaat uit naar donkerblauw, ijsblauw en wit. Rood vind ik ook wel mooi maar paars, oranje, groen en geel wil ik niet in mijn kleren en niet in mijn huis. In de natuur prachtig maar verder niet. De tuin staat vol met roze en paarse bloemen. Eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van jou. Zo zie je maar ieder zijn smaak, leuk! Groetjes Sandra