Volg mij op je Email

dinsdag 23 mei 2017

Al onze dieren op een rij.

Onze haan, uitgebroed door een van de zwart witte hennetjes. Mooi krachtig beest maar met een rustig karakter. Wel een dijk van een stem die om 4.00 al schor en wel begint. En als hij in de zon staat lijken zijn veertjes wel goud.

Purk ons eigenwijze vriendje, nieuwste aanwinst sinds 7 maart.
Ik vind zijn wimpertjes zo leuk en zijn nieuwsgierigheid, hij kan ook heerlijk zich laten knuffelen en smullen van schilletjes en stronkjes.

Rocksie ons herkauwende geitje wat niet alleen op gras kauwt maar ook op de muur. (Zie achter hem) En het geitje wat niet van regen houdt maar heerlijk in de zon staand kan slapen.

Onze andere geit, bebaard en wel. Rembo. Vroeger heetten ze Rembo en Rembo maar dat resulteerde in: 'die witte en die zwarte'. Dat vond ik niet zo leuk. Zijn haren op zijn ruggegraat gaan altijd omhoog staan als hij bokt en kopstoot met Rocksie.

De ene zwarte hen die pas een kriel en een groot ei heeft uitgebroed. En broeden kunnen ze, soms zien we zwart/witte hennen bijna de hele zomer niet. Lekkere eitjes leggen ze dan tussendoor!


Op het moment is de andere zwart witte hen broeds, geen idee of ze ook op een ei zit want zodra ze broeds zijn veranderen ze in akelige pik-kip. Man durft meestal wel gepikt te worden, ik niet.

Oja en eieren leggen en broeden doen we niet waar het hoort, daar zoeken ze het meest nhandige plekje voor uit achter de voertonnen in de hooikast. (Zie je daar rechtsonder zit ze.)

De bruine hen die samen met de haan uitgebroed is door een van de twee zwart witte hennen. We kunnen die twee pleegmoeders niet uit elkaar houden. Lekkere eieren legt ze en mooi in de veren is ze ook.
Doerak onze hond. Een tweedehandsje, gevonden bij de appelboer door mijn zus.
Een suffie, blijft weken rondlopen met een kralenketting, krijgt een stropdas om als ze gaan verkleden, wordt roze gemaakt met stoepkrijt en hij vindt alles best. Ik echter niet, ik hou niet van zijn manieren. Hij opent deuren en loopt weg, dat heeft me al verschrikkelijk vaak doen zuchten...

De kaafjes, links Laampje en rechts Oink. Hier klaar voor de start voor een plakbandrenbaan in de woonkamer. In januari bij ons gekomen voor de verjaardag van de grote kleine.

4 opmerkingen:

blauwruitje zei

Poeh wat een beestenboel bij jullie, gezellig hoor. En Doerak doet zijn naam eer aan zo te lezen. Groetjes Sandra

De groene fazant zei

Ja inderdaad,noem nooit je hond Doerak! Want dan gaat ij zich ernaar gedragen...

Pippa's Hus zei

Wat veel diertjes! Maar een haan die om 4 uur kraait! Oef! XX Esther

Anoniem zei

Dit vindt Pumpie een van de aller leukste blogs.