zaterdag 5 juli 2014

Gemeentegroen

Deze week kwam de 'bomendokter' twee keer naar onze kastanjebomen kijken... Twee keer, dat voorspelde niet veel goeds en hij voorspelde al dat hij de bomen niet beter kon maken...
De kastanjes zijn erg ziek, dat wisten we al maar de laatste keer zei iemand dat ze binnen 5 jaar gekapt zouden worden, dat vond ik al erg. Maar nu gaf hij een kapadvies naar de gemeente voor de vier bomen rondom ons huis om ze binnen 3 maanden te kappen....... Onder de bast is de stam zwart en op sommige plekken stinkt het naar rot en schimmel. De stam geeft geen water meer door naar de bladeren en vooral de twee enorme takken die richting ons huis groeien zijn er slecht aan toe. Nog voor de stormen moeten ze weg.
Het is goed, daar niet van, maar de bomen geven zo'n prachtig sfeertje aan ons straatje, dat is zo jammer. We gaan wel met de hele straat strijden voor nieuwe bomen want de man gaf aan dat de gemeente dat niet zo nodig vindt. 
Dit is een foto van dec 2012, prachtig toch die knoesten van bomen!

Naast ons huis staat een mooie ligusterheg. Bij de school staat het verlengstuk ervan. Die is niet van de gemeente en wordt altijd netjes op tijd gesnoeid. Bij ons groeit ie uit zijn voegen, nogal slordig maar het heeft wel een voordeel want er groeit een 'struuk' doorheen met hele mooie roze bloemen en hij zit vol met knoppen, als de gemeente nog even wacht, dan hebben we straks een ligusterheg vol bloemen! (Weet iemand wat dit voor 'struuk' is?Als die ergens te kop is wil ik hem wel in mijn tuin.)

Kijk die bloemen zijn echt heel mooi.

2 opmerkingen:

blauwruitje zei

Ik kan me heel goed voorstellen dat je ze gaat missen, de kastanjes. Ze maken jullie straatje bijzonder.

Anoniem zei

Die winterfoto ziet er zo ooi uit.Echt jammer dat ze weg moeten.
Vroeger maakten wij ook zo iets mee achter ons huis en onze kleine ging toen Mama troosten.

De roze bloemen lijken veel op de inheemse winde.Van soortgelijke bloemen zijn ook zaden te koop onder de naam klimmende winde (impomoea)